WERKWIJZE

In mijn werkwijze hanteer ik een holistische benadering waarbij ik principes uit de orthomoleculaire geneeskunde en de natuurgeneeskunde integreer. 
Bovendien houd ik rekening met het feit dat bepaalde emoties of gedachten zich in het lichaam kunnen vastzetten en invloed kunnen hebben op onze gezondheid. 

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het in balans brengen van jouw lichaam en geest door middel van de juiste voedingsstoffen. Tekorten aan bepaalde vitamines, mineralen en sporenelementen kunnen diverse biochemische processen in het lichaam verstoren. Hierdoor kan de balans op psychisch en emotioneel niveau uit evenwicht raken en kunnen er ziekten ontstaan. 

Het lichaam is prima in staat om zichzelf te herstellen, mits het de juiste voeding en ondersteuning krijgt. Met de juiste kennis over voedingsstoffen, fytotherapie, de werking van de spijsvertering, het microbioom en de lever gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw gezondheidsklachten.

Dit gaat verder dan het kijken naar alleen de klacht, alles in het lichaam is met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen. Het immuunsysteem werkt bijvoorbeeld samen met ons hormoonsysteem en onze darmen. Systeemdenken betekend dat het geheel meer is dan de som der delen. Samen met jouw probeer ik te begrijpen hoe alle onderdelen met elkaar samenhangen en van invloed kunnen zijn op jouw klacht. Om deze reden gaan we altijd aan de slag op meerdere lagen om de energieverdeling te verbeteren en het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam aan te zetten. 

Wat betekend Natuurgeneeskunde?

Hippocrates wordt gezien als de grondlegger van de natuurgeneeskunde. Kort samengevat gaat de natuurgeneeskunde uit van de volgende uitgangspunten:

 • holistisch denken: ieder mens wordt benaderd vanuit zijn totale mens-zijn. Hierbij gaan we uit van de verbinding tussen lichaam, ziel, geest en omgeving
 • therapie is gericht op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam
 • ieder mens is uniek, iedereen verdient een volledig individuele behandeling
 • de zelfverantwoordelijkheid van de mens, ieder mens heeft zijn eigen wijsheid en levenslessen. Als therapeut bied ik begeleiding, informatie en de middelen en/of methoden die nodig zijn
 • Ziekte kunnen slechts bestaan op een vervuilde voedingsbodem, ziekte gaat altijd gepaard met een opstapeling van afvalstoffen in het lichaam. 

Lichaam, emoties en gedachten zijn verschillende lagen van ons wezen. Deze hebben allemaal invloed op elkaar. Zo kunnen bepaalde emoties of gedachten invloed hebben op onze gezondheid. Zo heeft bijvoorbeeld de lever affiniteit met gevoelens van boosheid en frustratie. En heeft onze spijsvertering alles te maken met het opnemen, verteren en loslaten. Deze inzichten kunnen soms op een dieper niveau voor heling zorgen. 

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

 • Het intakegesprek
  Voor een eerste afspraak reserveren we altijd voldoende tijd. Tijdens deze afspraak bespreken we uitgebreid jouw hulpvraag, het klachtenpatroon dat je ervaart, je ziektegeschiedenis en je huidige voedingspatroon en leefstijl.

   

 • Advies op maat
  Na het eerste gesprek ontstaat er een breed beeld van jouw situatie, waardoor we in staat zijn om een persoonlijk voedingsadvies op maat te maken. Ik zorg ervoor dat het advies ook goed in te passen is in jouw leven.

   

 • Snel aan de slag
  Je ontvangt doorgaans binnen 3 werkdagen een persoonlijk voedings- en leefstjiladvies per e-mail. Dit advies omvat onder andere uitleg en informatie, een voorbeeldmenu en suggesties voor variatie, zodat je direct aan de slag kunt gaan met het verbeteren van je gezondheid.

 • Vervolgafspraken
  Deze vinden meestal plaats met tussenpozen van 4-6 weken en duren gemiddeld 30-60 minuten. Deze tijd tussen de afspraken geeft jou de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met de adviezen die we hebben besproken. Het aantal vervolgconsulten wordt afgestemd op jouw behoeften en behoeften.