TARIEVEN

Hieronder vind je een overzicht van onze tarieven voor voedingsadvies.
Ons intakegesprek neemt de nodige tijd in beslag om jouw gezondheidssituatie goed te begrijpen. Het omvat ook een persoonlijk voedings- en leefstijladvies.

Tarievenlijst Voedingsadvies 2024

Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten, dit betekend dat in dit geval het uurtarief van de zorgverzekeraar geld, dit is gemiddeld circa 75 euro per uur. Voor het intakegesprek wordt voor volwassenen altijd 90 minuten directe behandeltijd gerekend, mits het onderling niet anders afgesproken is. Voor kinderen onder de <18 jaar wordt 60 minuten directe behandeltijd gerekend.

Onder de behandeltijd valt de directe tijd en de tijd die nodig is voor het individueel dieetvoorschrift. De tijd die gerekend wordt voor een individueel dieetvoorschrift zal maximaal 30 minuten zijn. De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren.  

Vergoedingen 

In de basisverzekering is 3 uur dieetadvies per kalenderjaar opgenomen, waarop het eigen risico van toepassing is. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Sommige aanvullende zorgverzekeringen bieden extra uren dieetadvisering aan. Het is belangrijk om dit bij je zorgverzekeraar na te vragen. 

Tarieven 

Voor uren die buiten de contractbepaling vallen of voor zorg aan cliënten die niet verzekerd zijn in Nederland, dan gelden onderstaande tarieven:

  • Intakegesprek (60-90 minuten) €130,-
  • Vervolg consult 60 minuten €85,-
  • Vervolg consult 45 minuten €63,75
  • Vervolg consult 30 minuten €42,50
  • Kort email consult 15 minuten €21,25

Verhindering

Als je verhinderd bent om een afspraak bij te wonen, vragen we je om minimaal 48 uur van tevoren contact met ons op te nemen om de afspraak te annuleren of te verzetten. Als dit niet gebeurt, wordt de voor jou geserveerde tijd in rekening gebracht.

Voor een niet nagekomen afspraak geldt een rekening van €42,50. Deze rekening is altijd voor eigen rekening.

Kwaliteitswaarborg

Voed je Gezond is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici, de Nederlandse Vereniging Diëtisten (NVD) en Natuur Diëtisten Nederland (NDN). 

Lees hier meer over de algemene voorwaarden van Voed je Gezond.