VOEDINGSADVIES

Welkom bij Voed je Gezond, waar we je graag begeleiden op jouw reis naar een gezonder lichaam, vol energie en vitaliteit. Wij kijken verder dan alleen voeding en streven ernaar je te inspireren, zodat je zelfbewust met je gezondheid aan de slag kunt. 

Natuurlijk voedingsadvies

In onze praktijk gaan we samen met jou op zoek naar de oorzaken van jouw gezondheidsprobleem. We kijken hierbij niet alleen naar de klacht(en). Alles in het lichaam is namelijk met elkaar verbonden en hangt met elkaar samen. We focussen op het geheel: het natuurlijk ritme, energie herstel, een sterke vertering, een stabiele bloedsuikerspiegel en een goede reiniging. Samen met jouw kijk ik wat haalbare stappen zijn, bied ik structuur en begeleiding, zodat jouw lichaam zichzelf kan gaan herstellen. Ieder mens in uniek en krijgt bij mij een individuele begeleiding op maat. In mijn voedingsadvies heb ik bijzonder veel aandacht voor een goede kwaliteit voeding die bij jouw constitutie (lichaamsbouw) past. 

Energie herstel

Alles draait om energie. Wanneer er onvoldoende energie in het lichaam beschikbaar is, gaat het lichaam keuzes maken welke systemen en organen de meeste prioriteit hebben. Dit heeft altijd gevolgen voor een goede vertering, goed herstel en een goede reiniging. Ook zal het lichaam minder makkelijk gaan afvallen, wanneer er onvoldoende energie beschikbaar is. Hoe we vandaag de dag leven, staat ver af van wat voor onze genen goed zou zijn. We leven langer, maar zijn met zijn allen langer chronisch ziek, is dit wat we willen? Energie herstel gaat onder andere over een natuurlijk ritme, zenuwstelsel werk, een goede hormoonbalans, de juiste voeding en voldoende water.

Een gezond darmmicrobioom en een sterke vertering

Zoals Hippocrates al meer dan 1000 jaar geleden zei: “Gezondheid begint in de darmen”. Onze darmen zijn de wortels van ons lichaam, waar alle voedingsstoffen worden verteerd en opgenomen. Maar dat is niet alles; 80% van ons afweersysteem bevindt zich in de darmen. Ze worden ook wel de zetel van ons immuunsysteem en ons tweede brein genoemd. Een goede darmgezondheid is daarom van essentieel belang, en we besteden hier altijd de nodige aandacht aan om een goede basis te creëren om mee verder te werken.

Je bent wat je kunt verteren!
Een gezonde spijsvertering is cruciaal voor gezonde darmen. Een goede vertering zorgt ervoor dat je lichaam energie en vitaliteit uit voeding kan halen. Wanneer de spijsvertering niet goed verloopt, kunnen er afvalstoffen in ons lichaam ontstaan en raakt de darmflora uit balans. Dit kan leiden tot diverse klachten, zoals intoleranties, een zwakke weerstand, vermoeidheid, huidproblemen, astma en meer. Voor een optimale spijsvertering is het belangrijk om niet alleen naar voeding te kijken, maar ook naar je levensstijl en eventuele onverwerkte emoties die de spijsvertering kunnen verstoren. 

Een stabiele bloedsuikerspiegel

Een andere belangrijke pijler voor een optimale gezondheid is het behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel. In onze drukke moderne wereld bevat ons voedsel ongemerkt veel suikers en geraffineerde koolhydraten. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen je lichaam veel energie kosten en leiden tot hormonale klachten, gewichtstoename en moeite met afvallen. Uiteindelijk kunnen aandoeningen zoals hypoglykemie en insuline resistentie zich ontwikkelen. Denk hierbij aan symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, frequent hongergevoel, geirriteerdheid, trillen, zweten of duizeligheid.

Bij Voed je Gezond staan we klaar om jou te helpen bij het bereiken van een gezonder leven, vanuit de kern van je lichaam. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en begeleiding op maat.
Samen werken we aan jouw gezondheid en welzijn, met aandacht voor een optimale voeding voor jouw lichaam, zodat je jezelf weer terug krachtig voelt.